Tres dècades de dedicació exclusiva i passió pels animals exòtics

Quan va finalitzar els seus estudis en la dècada dels 90, gairebé no hi havia professionals veterinaris que s’ocupessin d’aquest tipus d’animals. Xavier Valls es va especialitzar en exòtics i fa més de 25 anys que es dedica a ells exclusivament. Va fundar i codirigir la prestigiosa Clínica Veterinària Exòtics fins a la seva dissolució el 2021 per començar una nova etapa. És un referent en el sector veterinari pel seu elevat coneixement, experiència, tasca divulgativa i aportació en diversos àmbits. Un know how d’alt valor que ofereix i comparteix amb els professionals veterinaris que ho necessitin.

Valors i objectius

La seva inquietud per millorar sempre en el sector dels animals exòtics l’ha portat a plantejar una sèrie d’objectius i serveis per atendre millor a aquest tipus de mascotes. Cal resaltar que en aquest sector de la medicina d’animals de companyia o NACS, l’excel·lència i la medicina basada en l’evidència no està tan avançada com en la medicina d’animals de companyia habituals: gos, gat o cavall. Per això inverteix constantment en l’estudi, la formació, la divulgació, la creació i dotació de recursos, tècniques, estratègies i eines que garanteixin una atenció completa, correcta i de qualitat als animals exòtics.

xavier valls con cobaya

Especialització i know how

Xavier Valls ofereix i comparteix els seus coneixements d’alt valor i els seus serveis altament especialitzats als centres i professionals veterinaris, amb l’objectiu que aquests puguin oferir una atenció mèdica d’alt nivell a rèptils, amfibis, aus i mamífers exòtics. Xavier assessora, realitza i interpreta les proves per garantir diagnòstics precisos, realitza intervencions quirúrgiques i proposa els tractaments més efectius. A més realitza una important tasca de divulgació, formació, publicacions especialitzades i atenció a consultes telemàtiques per resoldre a distància qualsevol dubte en casos concrets o la interpretació d’anàlisis, radiografies o ecografies realitzades.

Formació i divulgació

Xavier Valls realitza ponències en congressos i universitats i publica articles en revistes de divulgació o científiques nacionals i internacionals, algunes d’elles premiades. Imparteix nombrosos cursos pràctics i el Mòdul Avançat de Medicina i Cirurgia de Rèptils en diversos Màsters. És conegut pel seu treball divulgatiu en diversos mitjans i la seva participació en programes de ràdio i televisió (Veterinaris, Pelo Pico Pata…). És membre de l’organització MINIMAL (Associació Ibèrica de Mínima Invasió Veterinària), assessor de la secció d’animals exòtics de la plataforma digital Diagnostic4vets del laboratori Boehringer-Ingelheim, així com col·laborador i assessor extern dels laboratoris Hipra per als estudis de vacunes relacionades amb els lagomorfs i les fures.