Serveis veterinaris per a animals exòtics

Servei d’alt nivell per a professionals, clíniques i hospitals veterinaris que vulguin oferir una atenció mèdica de qualitat als animals exòtics. Xavi Valls ofereix al sector veterinari d’animals de companyia assessorament i els serveis especialitzats d’interpretació de radiografies, ecografies i TACs de forma presencial o telemàtica, anàlisis coprològiques, anàlisis de sang d’amfibis, aus i rèptils, ecografia, endoscòpia i microcirurgia d’animals exòtics.

Per a això compte amb la maquinària més innovadora del sector: l’ecògraf Mylab Omega amb sonda intraoperatòria Jocker, que permet l’estudi detallat i la microvascularització dels òrgans de la cavitat celòmica dels animals exòtics de mida reduïda (aus, rèptils, fures, micromamífers, cobais, rates, etc.); i els sistemes CMAC i Telèmac C3 d’endoscòpia rígida i videoendoscòpia per al diagnòstic i presa de mostres de lesions d’un gran nombre de patologies que pateixen els nous animals de companyia.

xavier-valls-ecografia

Ecografia

L’ecografia és una eina de diagnòstic per imatge molt útil en medicina perquè permet veure a través d’ultrasons les estructures internes de l’abdomen dels animals i el funcionament del sistema cardiovascular.

Els aparells cada cop són més potents, tenen millor definició i sondes de mides més reduïdes que permeten explorar animals de mides molt petites.

El fet de disposar d’una sonda intraoperatòria Jocker, li permet detectar lesions de mida reduïda en rèptils, amfibis, aus i mamífers exòtics.

Un altre gran avantatge de l’ecògraf Mylab Omega, és que veiem microvascularizacions d’òrgans i estructures que abans no podíem veure, així sabem si un òrgan o massa està més o menys irrigat.

xavier-valls.endoscopia

Endoscòpia

L’endoscòpia és una tècnica de diagnòstic per imatge que té molta utilitat en medicina d’animals exòtics. Podem parlar d’endoscòpia no invasiva (exploració de cavitats o estructures tubulars sense invasió de la pell i músculs, per exemple endoscòpia digestiva, cloacal, de vies urinàries i respiratòries) i d’endoscòpia invasiva quan entrem a l’abdomen o tòrax mitjançant una incisió de la pell i músculs abdominals o intercostals.

Aquesta tècnica permet a més recollir mostres de teixits, realitzar biòpsies i cirurgies amb una mínima invasió.

Xavier-valls-cirugia

Cirurgies de mínima invasió

Aquest és un dels camps que més l’apassionen. Poder operar a animals de mida reduïda ha estat una de les majors satisfaccions de la seva carrera professional. Una ovariosalpingotomia en un geco, una cirurgia d’una distòcia en un periquito, una enterotomia en un drac barbut de 15 grams de pes, una reconstrucció d’anus en conill d’Índies o una cirurgia d’una glàndula adrenal dreta d’una fura, quan surt bé, és per a Xavier un dels èxits més gratificants.

Actualment ha posat a punt la tècnica d’esterilització en tortugues mascle mitjançant endoscòpia per la finestra pre femoral. Això permet mitjançant una cirurgia de mínima invasió evitar l’agressivitat que tenen els “Tortugos” quan estan en zel i un control de la reproducció, sobretot de les espècies considerades invasores.

xavier-valls-tac

Interpretació de Radiografies, Ecografies i TAC

Un altre servei que ofereix Xavier Valls a centres i professionals veterinaris és el de la interpretació d’imatges radiogràfiques, ecogràfiques o de TAC.

Després de molts anys realitzant aquest tipus de proves de diagnòstic per imatge, és fàcil elaborar diagnòstics diferencials de les malalties que pateixen els animals exòtics mitjançant imatges digitalitzades .

analiticas exoticos xavi valls

Anàlisis de sang

La gran varietat d’espècies que tractem els veterinaris especialitzats en animals exòtics, fa que la interpretació de les analítiques sanguínies siguin complexes i de vegades poc fiables. L’excel·lència a la qual s’arriba a la medicina canina i felina amb aquest tipus de proves permet en nombroses ocasions extrapolar a altres espècies properes. No obstant això, la interpretació d’un frotis sanguini d’una au, rèptil o amfibi requereix de molta experiència per poder donar una interpretació correcta del que li passa a l’animal.

Després de centenars de citologies sanguínies observades, Xavier pot ser de gran ajuda al veterinari que de tant en tant visita aquestes espècies a l’hora d’interpretar aquestes proves senzilles i rutinàries, que generalment ens aporten una informació molt rellevant de cara al diagnòstic del problema que pateixen aquests animals.

loro-mira-microsopio2

Anàlisis coprològiques

A diferència de la medicina a gossos i gats, les anàlisis de femta en aus, conills, rèptils i amfibis són de gran utilitat i formen part de l’exploració de qualsevol animal exòtic. Els milers de coprològiques realitzades li permeten ser un bon detector de paràsits, llevats, microsporidis, coccidis…

Una simple mostra de material fecal és suficient per descartar un gran nombre de problemes digestius i de mala absorció. Gràcies a la interpretació de l’anàlisi, pot oferir un diagnòstic encertat.

xavier-valls-consultoria

Assessorament

Xavier Valls ofereix assessorament per a realitzar un diagnòstic i tractament precís i encertat en base a les proves i les mostres recollides. Realitza aquesta tasca d’assessorament i interpretació de les proves tant presencial com telemàticament, perquè la distància mai suposi una barrera en la seva col·laboració amb els professionals veterinaris.

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quisque nibh nisi, viverra id ullamcorper eget, tempor quis justo. Nulla sit amet tellus a lacus ornare viverra. Ut sagittis nunc tincidunt dui varius rhoncus. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras lacinia commodo imperdiet.

Lorem fistrum por la gloria de mi madre esse jarl aliqua llevame al sircoo. De la pradera ullamco qué dise usteer está la cosa muy malar.
Lorem fistrum por la gloria de mi madre esse jarl aliqua llevame al sircoo. De la pradera ullamco qué dise usteer está la cosa muy malar.
Lorem fistrum por la gloria de mi madre esse jarl aliqua llevame al sircoo. De la pradera ullamco qué dise usteer está la cosa muy malar.
Lorem fistrum por la gloria de mi madre esse jarl aliqua llevame al sircoo. De la pradera ullamco qué dise usteer está la cosa muy malar.